Afgelopen maanden is er hard gewerkt om nog een nieuw pakket te ontwikkelen: Het Levensboek.

Het Levensboek is ontwikkeld om De BeleefTV ook op een gepersonaliseerde manier te kunnen gebruiken. Middels een USB-stick is het mogelijk om lokale content te verzamelen (zoals een stad- of dorpsarchief), foto’s en video’s van activiteiten en dagjes-uit met de bewoners te presenteren maar Het Levensboek is ook ontwikkeld om het levensverhaal van de bewoners in beeld te brengen.

Met het Levensboek ontstaat er ruimte en aandacht voor het levensverhaal van de cliënt. Veel cliënten hebben het verlangen om terug te kijken op hun leven en bijzondere, fijne of minder fijne ervaringen te delen.
Zorgverleners weten hoe belangrijk het is om dichtbij te zijn als het sterven nadert, maar velen vinden het lastig om in gesprek te gaan over het verhaal van het leven, over de hoop voor de toekomst en de betekenis van het sterven. Het kan voor de cliënt goed zijn om de ruimte, de gelegenheid en een luisterend oor te krijgen om over zijn of haar levensverhaal te spreken. Met het Levensboek willen wij de zorgverleners en de cliënten daarbij ondersteunen.